Гаражни системи

Гаражните врати се поим за лош и застарен изглед на една врата.
Тоа може да стане минато, благодарение на новиот тип на гаражни врати кои ви ги нудиме.
Тие не се дрвени за да скапуваат и да отежнуваат, ниту пак се лимени и тенки за да бидат лесно пропустливи на временските неприлики.
Нашите гаражни врати се изработени од високо квалитетен материјал (метал исполнет со панел).
Сегментната гаражна врата е изработена од сендвич панел, создаден од два челични пластифицирани профилирани лимови со дебелина од 0,5 мм, а помеѓу нив е исполна со полиуретанска пена.


Сендвич панелот е со дебелина од 45 мм со што обезбедува одлична топлотна изолација. Челичниот лим е пластифициран во боја по RAL карта и е отпорен на надворешни влијанија како дожд, снег, налети на бочен ветер и сл.
Во долниот дел на првиот панел е вградена заптивна гума која ги регулира сите неправилности и нерамнини кои можат да се појават на подот и обезбедува изолација на просторот.


Моторите за врати и соодветната автоматика се многу елегантно и луксузно решение за автоматизација на влезот во вашиот имот. Отворањето со далечински управувач е удобно решение, каде што со едно притискање на копче вие може да ја отворите вратата без притоа да излегувате од вашиот автомобил.
Во зависност од типот на вратата која ја поседувате, постојат мотори за лизгачки врати и мотори за крилни врати. Моторите за врати се произведуваат во различни варијанти во зависност од масата на вратата која треба да ја придвижуваат.
Моторите може да се поврзат и со други системи, како што се алармните системи и системот за контрола на пристап. Кај големите паркинзи се препорачува интеграција на системот за контрола на пристап со автоматизација на вратите. Во оваа варијанта можно е отворање на вратите само за одредени лица кои поседуваат валидна идентификациона картичка или билет.


За нова градба, можеме да понудиме одлични инсталации за секаква гаражна врата што може да ви треба: парк, нарачана, комерцијална, итн. Ако градите нова станбена или комерцијална зграда, не се согласувајте било кој освен со најдобрите изведувачи за вашите гаражни врати. Ви треба онаа која изгледа одлично и која ќе функционира одлично за многу, многу години што доаѓаат.
Со експертите од Елкон најдоброто е токму она што ќе го добиете. Со повеќе години во бизнисот, имаме искуство и вештини за да ви ги обезбедиме најквалитетните инсталации на гаражни врати. Ниското-квалитетна инсталација,  може да резултира со сериозни оштетувања на вашиот гаражен систем - штети кои може да ги загубите без да ги видите.
Без оглед каква форма, големина или боја барате, може да се потпрете на нашиот експертски тим за да го за да го заштитите новиот дом или бизнис со гаражни врати со врвен квалитет.